Skip links

Noi și Copiii Noștrii - Pepcolandia 2023

Asociația Oaza Arad a derulat, sâmbătă, 27 mai 2023, proiectul „Noi și copiii noștri”, proiect finanțat de PEPCO România, în cadrul programului PEPCOlandia implementat la nivel local de Organizația Umanitară CONCORDIA.

Scopul proiectului, este oferirea unor activități de recreere și socializare pentru 80 de copii, de vârste asemanătoare, din 2 comunități dezavantajate social și economic, din municipiul Arad și comuna Șiria, în vederea dezvoltării lor personale, a legării de prietenii și de descoperire a potențialului lor creativ, printr-o excursie de o zi în comuna Șiria.

Proiectul s-a desfașurat la Centrul Social Comunitar din Șiria prin derularea a 4 ateliere de lucru cu 80 de copii (40 copii din Arad + 40 copii din Șiria). Atelierele au avut urmatoarea tematică: învățăm despre drepturile copiilor, lumea văzută prin ochi de copil, reciclăm, nu aruncăm, confecționăm brățări ale prieteniei. La finalul atelierelor, prin bunavointa primăriei Șiria, copiii au urcat la Cetate. Sponsorii proiectului au asigurat tuturor participantilor un picnic și au desfășurat activități sportive și recreative în aer liber.